Home
Onze vereniging
Bestuur
Contactformulier
Lidmaatschap
Contact en route
Onderlinge wedstrijd
Fotoalbum
Clubkrant Triple Bar
Sponsors
Links
Mededelingen Archief
Privacy

Historie


RV & PC Moerveen is een vereniging die bestaat sinds 1 januari 1997 en de naam is afgeleid van de dorpen Moerkapelle en Waddinxveen. Een groot deel van onze leden zijn dan ook afkomstig uit deze dorpen, maar dat is natuurlijk niet ons uitgangspunt. Iedereen is van harte welkom! De vereniging is officieel gevestigd op de Rottedijk 24 te Moerkapelle (familie Bac) en op deze locatie vinden dan ook de meeste activiteiten plaats binnen onze vereniging.

 

De oprichters van onze vereniging zijn van start gegaan onder het motto;

we verplichten de ruiters niets maar kunnen wel alles bieden wanneer er vraag is naar bepaalde punten, zoals bijvoorbeeld onderlinge wedstrijden, verenigingsuitjes en activiteiten voor de allerkleinste. De eerste leden waren dan ook alleen lid voor hun startkaart om op officiële wedstrijden te kunnen rijden, maar al snel steeg het leden aantal en de eerste verenigingsles ging direct van start, dus konden de onderlinge wedstrijden ook niet uitblijven en van het één komt het ander. Een clubkrant mag ook niet ontbreken in het geheel. Twee keer per jaar ontvangen de leden de Triple Bar.

 

Inmiddels bestaat onze vereniging uit een groot aantal paarden leden, pony leden, donateurs en natuurlijk niet te vergeten onze sponsors en vrijwilligers. Vier keer per jaar organiseert de onderlinge wedstrijd commissie de onderlinge wedstrijden, aan het begin van het jaar organiseert het bestuur de ledenvergadering, ons verenigingsuitje vindt plaats in samenwerking met onze feestcommissie en daarnaast zijn er nog activiteiten die niet vooraf gepland worden, zoals bijvoorbeeld een kür op muziek avond en Kinderponykamp. Dit betekent dus dat onze vereniging niet stil zit en we blijven proberen de sportieve en recreatieve belangen zo goed mogelijk te behartigen, maar dat kan alleen met hulp van onze enthousiaste leden en vrijwilligers. Ook als vereniging kan je niet achterblijven en hebben wij sinds 2006 deze internetsite waarop veel informatie over de vereniging terug te vinden is.

 

 

Rijvereniging & Ponyclub Moerveen